Grönt kort

Det finns olika grupper för dig som önskar ta grönt kort.

Grönt kort Intro 2 350 kr/person (inklusive medlemskap)
I den här kursen får du en kortare introduktion av de olika momenten i golfspelet.
Efter den här kursen kan du börja träna på egen hand och har möjlighet att gå ut och spela på banan tillsammans med andra.

Kursen är 6 timmar lång fördelat på 2 dagar.
Min antal deltagare 4
Max antal deltagare 6

Nästa kurs är:
Tisdag 7 juni kl.17-20
Tisdag 14 juni kl.17-20

Grönt kort klassisk 3 395 kr (inklusive medlemskap)
I den här kursen får du en längre genomgång och mer träning i de olika momenten av golfspelet.
Under den här kursen kan du träna på egen hand mellan varje tillfälle och har möjlighet att gå ut och spela på banan tillsammans med andra.
Den här kursen rekommenderas till dig som inte har några förkunskaper i golf.

Kursen är 12 timmar fördelat på 6 tillfällen
Min antal deltagare 4
Max antal deltagare 6

Redan idag kan du registrera dig här för att få ett golf-id och börja träna på golfens teoridel:

Du anmäler dig till kurser och bokar lektioner i ProPlanner.
Här loggar du in med ditt golf-id och lösenord.

Har du frågor kontakta mig på 0708-584139 eller maria.jonsson@pgasweden.golf
Jag ser fram emot att få träffa dig på Finspångs Golfklubb.

Vår PRO kommer att gå igenom golfens olika slag
Under utbildningen kommer du att få lära dig grunderna för golfens olika slag ”svingförståelse”. Fokus läggs även på uppvärmning och golf specifika övningar för att din kropp ska hålla sig hel och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din golfsving.

Golfvett – säkrare och roligare golf
Golfvett handlar om hänsyn, banvård, speltempo samt etik och moral. Under utbildningen kommer du att lära dig att vara rädd om din egen, andra personers och banpersonalens säkerhet. Du kommer att lära dig rutiner som ger kortare rondtider och hur du och dina golfkompisar kan spela mer effektivt. Och du kommer att lära dig vilka krav som ställs på dig i din roll som banvårdare och hur du ska reparera de skador som spelet orsakar banan.

Spelets regler
Inom idrotten är det spelreglerna som definierar spelet. Spelar du inte efter spelreglerna, spelar du förmodligen inte golf. Roligast blir det när du kan spelreglerna och märker att dina regelkunskaper hjälper dig till ett bättre resultat, som till exempel om du hamnar i trubbel och spelreglerna säger att du får lättnad utan att plikta ett slag.

Utrustning, banvandring och övningsspel
Du kommer att få bekanta dig med en del golftermer, till exempel chip, wedge, drive och puttning. Dessutom får du lära dig om utrustningen och göra minst en banvandring som visar hur du praktiskt kan tillämpa golfvett och de golfregler som tas upp. Du kan givetvis övningsspela under kursens gång då medlemsavgift ingår i kursavgiften.