Börja spela golf

Nybörjarkurs + medlemskap 2995:-

GRÖNT KORT

Golfens grundkurs där du får prova på alla olika moment och även spela på banan.
Här kan du välja vad som passar dig. Helgkurs under två tillfällen eller ett klassiskt upplägg där vi tränar en gång i veckan.
Under kurstiden har du möjlighet att låna klubbor av oss.
Digitalt kursmaterial ingår och du kan redan nu gå in och registrera dig på https://borjaspela.golf.se/

Hos oss får du 12 timmars träning i grupp för 2 995 kr per person inklusive medlemskap på hål 19-27.

GRÖNT KORT STEG FÖR STEG

Under Grönt Kort-utbildningen kommer du att träna på golfens olika slag och få kunskap om golfvett, golfregler och utrustning, samt även viktiga golftermer.

Första steget

Anmälan och frågor för nybörjarkurs gör du till vår PRO Maria.

Det nya utbildningsmaterialet är webbbaserat och det finner du på https://borjaspela.golf.se/, där du också registerar dig för att få ett golf-id.

Under utbildningen

Vår PRO kommer att gå igenom golfens olika slag
Under utbildningen kommer du att få lära dig grunderna för golfens olika slag ”svingförståelse”. Fokus läggs även på uppvärmning och golf specifika övningar för att din kropp ska hålla sig hel och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din golfsving.

Golfvett – säkrare och roligare golf
Golfvett handlar om hänsyn, banvård, speltempo samt etik och moral. Under utbildningen kommer du att lära dig att vara rädd om din egen, andra personers och banpersonalens säkerhet. Du kommer att lära dig rutiner som ger kortare rondtider och hur du och dina golfkompisar kan spela mer effektivt. Och du kommer att lära dig vilka krav som ställs på dig i din roll som banvårdare och hur du ska reparera de skador som spelet orsakar banan.

Spelets regler
Inom idrotten är det spelreglerna som definierar spelet. Spelar du inte efter spelreglerna, spelar du förmodligen inte golf. Roligast blir det när du kan spelreglerna och märker att dina regelkunskaper hjälper dig till ett bättre resultat, som till exempel om du hamnar i trubbel och spelreglerna säger att du får lättnad utan att plikta ett slag.

Utrustning, banvandring och övningsspel
Du kommer att få bekanta dig med en del golftermer, till exempel chip, wedge, drive och puttning. Dessutom får du lära dig om utrustningen och göra minst en banvandring som visar hur du praktiskt kan tillämpa golfvett och de golfregler som tas upp. Du kan givetvis övningsspela under kursens gång då medlemsavgift ingår i kursavgiften.

KURSTILLFÄLLEN

KLASSISK 2 995 kr inkl.medlemskap
12 timmar uppdelat på 2 timmarspass

HELGKURS 2 495 kr inkl. medlemskap

INTRODUKTION 1 795 kr/person inkl. medlemskap

Minst 4 deltagare
Max 6 deltagare

Kontakt Maria

Välkommen med din anmälan eller frågor på 0708-584139 eller maria.jonsson@pgasweden.golf
Jag ser fram emot att få träffa dig på Finspångs Golfklubb.