Program 2020

Vi ändrar namnet från Veckogolf till Vardagsgolf då det anses bättre spegla verksamheten.

Vardagsgolfkommittén

Vardagsgolfkommittén 2020 består av: James Anderson (ordf.), Anna Alfredsson, Lars Gustavsson, Birgitta Martinsson och Sören Joelsson.

Vardagsgolfkommittén har ansvar för att organisera och genomföra ett antal golfaktiviteter, som huvudsakligen återkommer varje vecka under säsongen på vardagar måndag till fredag. Alla aktiviteter är öppna för alla seniorer, d.v.s. alla medlemmar som är 22 år eller äldre.

Vardagsgolfen

Banan blir bokad för oss måndagar och torsdagar så snart artonhålsbanan är bokningsbar.

Första tävlingen blir måndagen den 4 maj.

Ingen föranmälan behövs.
Man ska vara på plats och anmäla sig senast 08.15 på tävlingsdagarna för lottning av medspelare. Första start 08.30.

Vi kör på Gul/Blå eller Blå/Gul bana de flesta gångarna. Ibland kan det bli krock med t.ex. företagsgolf och då får vi spela på röd slinga 2 varv. Normalt händer detta en eller två gånger under säsongen.

Herrar 75+ får välja att spela från gul eller röd tee. Viktigt att man på anmälningslistan anger vad man väljer, och att man sedan gör det i spel. Annars finns det risk för diskvalifikation.

Minsta antalet deltagare i en deltävling är åtta. Från deltävlingar med 8 - 11 deltagare går 40 kr till vinster i Order of Merit (OoM) och resten går till vinster som presentkort i aktuell deltävling. Bidragen till OoM ökar stegvis allt eftersom antalet deltagare ökar enligt en lista i pärmen med anmälningsblanketter.

Sista tävlingen blir torsdagen den 1 oktober i Finspång med kanonstart och dubbla poäng. Därefter gemensam lunch med prisutdelning för de som vill. Detta innebär två veckors överlapp med hösttouren, som startar ovanligt tidigt i år.

Ingen Vardagsgolf under Golfveckan eller KM, annars kör vi varje vecka under säsongen.

Har man golfspelande gäster på besök, så är de också välkomna mot ordinarie greenfee.

Förra året var vi totalt 60 individer som deltog i någon av de 30 deltävlingarna. Oftast var vi 20 till 30 deltagare per tävling. Och kul var det också!

Sällskapsspel

Möjlighet finns alltid för sällskapsspel, nio eller arton hål, för de som inte vill tävla.

Tävlingsspel

Måndagar blir det poängbogey och torsdagar blir det slaggolf med max hålets par + 5 slag. Startavgiften per tävling är 20 kr.

Order of Merit

De 20 bästa resultaten från tävlingarna på måndagar och tordagar ingår i årets Order of Merit (OoM) för Vardagsgolfen. Efter sista tävling ska det finnas en vinnare av priset Senior Order of Merit 2020. Vinnaren får ett fint pris och även de som kommer på andra och tredje plats får pris. Pristagarna får presentkort. Värdet på priserna motsvarar alla bidrag från deltävlingarna.

Vinnaren i en deltävling får poäng lika med antal deltagare i den tävlingen. Andraplats får 50% av vinnarens poäng räknade till heltal och tredje plats får 25% av vinnarens poäng räknade till heltal o.s.v. Detta innebär att i en tävling med 20 deltagare får sex personer poäng. Genom att resultaten från alla tävlingar matas in i GIT, så räknas OoM ut automatiskt. Vill man ha koll på statusen på OoM går det bra att se den i Mingolf.se.

Eclectic

Vi kör även en eclectictävling baserad på alla deltävlingar, som spelas på gul och blå slinga. Eclectic innebär att välja ut det bästa resultatet på varje hål. Vinnaren får ta hem ett vandringspris.

Stegen

Vi har också en matchtävling, Stegen, som är en utslagstävling som spelas under säsongen. Vi sätter upp en anmälningslista så snart som säsongen börjar. Anmälningslistan stängs den 1 juni och lottning blir klar till den 15 juni. Första matchen ska vara klar till den 1 augusti.

Resor

Vi organiserar en resa till Åtvidaberg den 31/5 – 1/6 med två ronder, en övernattning och en trerätters middag. Ett separat nyhetsbrev om detta skickas ut inom kort.

Höstresan blir den 28 september till Vingåker. Bana och buss är förbokade.

Det var det hela.

Välkomna till årets säsong, snart.

Vardagsgolfkommittén