Information från klubbchefen

Otroligt mycket spel på banan

Det är glädjande att vi har så mycket spel på banan. Men det innebär att vi måste para ihop två-bollar till fyrbollar under fredagar, lördagar, söndagar.
Vi tar oss rätten att byta starttid inom en 30 minuters intervall.
Med mycket spel så innebär det också att det är svårt för vår banpersonal att sköta banan på ett bra sätt, så jag uppmanar er spelare att invänta banpersonalen om de är ute och klipper tills ni har fått klartecken från dem.

Appar inom golfen

Jag vill slå ett slag för vår bokningsapp MGBokning där ni kan boka tider, ankomstregistera er. Ni har även möjlighet att få digitala scorekort i er mobil genom att ladda ner appen ontag. En annan bra app är gamebook där ni kan lägga upp individuella tävlingar, föra score samt få banguide. Alla dessa appar finns där appar finns att ladda ner i din telefon.

Ontag och gamebook är även synkade med mingolf.se

Golfveckan 20-25 juli

Det är ett nöje att kunna skriva att vår golfvecka kommer bli av i år, men med lite olika restriktioner.
  • Vi kommer ej kunna genomföra några kanonstarter.
  • Vi kommer ej genomföra några prisutdelningar, utan priserna kommer kunna hämtas ut i recpeptionen eller annan bestämd plats.
  • Inga gemensamma samlingar innan start
  • Det råder caddieförbud på tävlingarna
  • Vi ankommer max en timme innan start och lämnar klubben senast en timme efter avslutad runda
Tävlingsveckan ser ut som följer:

Måndag: 2-manna scramble
Tisdag: 2-manna scramble
Onsdag: 2-manna Fyrboll Bästboll
Torsdag: Singeltävling
Fredag: 4-manna rumble
Lördag: 4-manna scramble

Mera information om tävlingarna kommer i ett separat nyhetsbrev
På onsdagen så anordnar vi en after golf på O'Learys med en plockbuffé, torsdagen anordnas en Quizz på Hugos samt på lördagen anordnar vi en grillkväll vid golfkrogen på uteserveringen.

Greenerna

Nu i midsommartider blommar vårt gräs på greenerna och det blir lite trögare, men vi har fortfarande jämn rull. I går hade vi besök från det företag som vi köper gödning och bekämpningsmedel ifrån, och de var mycket nöjda med vad de såg, vi har fått några åtgärder som vi ska jobba med för att få greenerna att må bättre (få längre rötter).
Daniel och Jocke kunde även meddela att våra greener blommar inte lika mycket som på andra golfbanor.

Vi kommer fortsätta med att vertikalskära våra greener var 7-10 dag för att inte få dem så frodiga.

OCH se till att laga ett men helst flera nedslagsmärken på varje green.

Öppettider i midsommar

Under midsommar helgen har receptionen och shopen öppet följande tider:

Midsommarafton: 08.00-12.00
Midsommardagen: 10.00-13.00