Program 2019

Information från veckogolfens kickoff-möte den 18 Mars 2019

1. Ordförande i Veckogolfkommittén, James Anderson, hälsade alla välkomna samt presenterade medlemmar i årets Veckogolfkommitté.

2. Veckogolfkommittén har ansvar att organisera och genomföra ett antal golfaktiviteter som huvudsakligen återkommer varje vecka under säsongen på måndagar till torsdagar. Alla aktiviteter är öppna för alla seniormedlemmar, d.v.s. alla medlemmar som är 22 år eller äldre.

3. Kommande säsongen omfattar hela den period då banan är bokningsbar. Mer information på anslagstavlan, websidan och i Nyhetsbrev.  Banan blir bokad för oss måndagar och torsdagar 08.30  till 09.30 och tisdagar 18.00 till 18.30 utom på röda dagar, golfveckan, samt KM. Förbokade tider kan utökas om vi blir fler.

4. Måndagar blir det tävling i form av poängbogey. Första tävlingen blir måndag den 6 maj. De som inte vill tävla kan ta en sällskapsrond, nio eller arton hål. Samling senast 08.15 för lottning av medspelarna. Första starttiden 08.30. Ingen föranmälan. Startavgift 20 kronor för de tävlande.

5. Torsdagar blir det tävling i form av slaggolf. Nytt för i år är att max antal slag på ett hål blir 2 x par. De som inte vill tävla kan ta en sällskapsrond, nio eller arton hål. Samling senast 08.15 för lottning av medspelarna. Första starttiden 08.30. Ingen föranmälan. Startavgift 20 kronor. Årets sista tävling blir den 26 september.

6. Alla måndags- och tordagstävlingar ingår i årets Order of Merit (OoM). Efter sista tävling ska det finnas en som vinner priset OoM 2019 plus ett pris till andra och tredje plats, baserad på antal poäng i de 20 bästa ronder. Vinnaren får poäng lika med antal deltagare i tävlingen. Andraplats får 50% av vinnarens poäng räknade till heltal. Tredje plats får 25% av del av vinnarens poäng räknade till heltal, o.s.v. Detta innebär att i en tävling med 20 deltagare, får sex personer poäng. Genom att klubben matar in resultat från alla tävlingar i GIT, räknas OoM automatiskt. Pristagarna får ett presentkort. Värdet på prisen motsvarar alla bidrag från deltävlingar.

Minst antal deltagare i en deltävling blir åtta.  Från deltävlingar med 11 deltagare eller färre tas 40kr till OoM-priset, resten går till deltävlingens vinnare. Bidragen till OoM ökar stegvis allt efter antal deltagare ökar. Herrar 75+ för väljer gul eller röd tee. Viktigt att man skriver på anmälningslistan vilken tee man ska spela, och att man sedan gör det. Annars finns det risk för diskvalifikation.

Nytt för i år, parallellt med ovan nämnd OoM kör vi även en eclectic baserad på alla deltävlingar. Vinnaren på eclectic får en pokal.

7. Tisdagar har vi Tisdagsnian. Nytt för i år ätt Tisdagsnian blir en ren sällskapsrunda utan tävling och alla seniorer är välkomna. Det kommer att finnas en golfvärd på plats som tar emot alla spelare och tar alla namn så vi kan köra lite statistik.

8. OBS! Inget uppehåll i veckogolfprogramet under juli månad!

9. Vi har också en matchtävling, Stegen. Denna är en knock-out tävling som spelas under säsongen. Vi sätter upp anmälningslistan innan säsongen börjar. Anmälningslistan stängs den 1 juni och lottning blir klar till den 15 juni. Första matchen skall vara klar till den 1 august.

10. Veterancupen 10-manna spelas inte längre.

11. Vi planerar en resa med en övernattning och två rundor i början av juni mer information inom kort.

12. Höstresan Blir torsdag den 27 september till en fin golf bana inte för långt borta. Höstresan blir säsongens sista tävling. Poängen räknas i VG Order of Merit och det blir dubbla poäng in denna tävling.

13. Seriespel fortsätter och är numera organiserat av Östergötlands Golfförbund (ÖGF).
    Löpande resultat och ställning kommer finns på den här länken.