Program 2018

Veckogolfkommitténs uppgifter

Veckogolfkommittén har ansvar att organisera och genomföra ett antal golfaktiviteter som huvudsakligen återkommer varje vecka under säsongen på vardagar måndag till fredag.
Aktiviteterna är öppna för klubbens alla seniorer, d.v.s. alla medlemmar som är 22 år eller äldre.

Veckogolfprogram 2018

Säsong 2018

Säsongen är hela perioden då banan är bokningsbar. Mer information på anslagstavla, hemsidan och i nyhetsbrev. Banan kommer att vara bokad för veckogolf måndagar och torsdagar 09.00 - 10.00 samt tisdagar 17.30 - 18.30, utom på röda dagar, golfveckan och KM. Förbokade tider kan ändras vid behov.

OBS! Inget uppehåll i tävlingsprogram under juli månad!

Måndagsgolfen och torsdagsgolfen

Måndagar blir det tävling i form av poängbogey och torsdagar slaggolf med första start 09.00. Årets första tävling blir måndagen den 7 maj och årets sista tävling blir torsdagen den 27 september.

Ingen föranmälan. Vill man vara med och tävla, så är det bara att dyka upp och anmäla sig innan 08.45 då lottning av tävlingarna sker. Anmälan till tävling sker genom att man skriver sitt namn och golf-ID på en lista utanför kansliet samt namn på ett scorekort, som lämnas bredvid listan. Scorekortet användas vid lottningen. Tävlingssavgiften 20 kr läggs i ett kuvert vid anmälningslistan.

Dessa tävlingar ingår i en gemensam VG Order of Merit. Resultat baseras på de 20 bästa rundorna för året. Tre pristagare utses baserat på resultatberäkning enligt nedan.

De som inte vill tävla kan ta en sällskapsrunda, nio eller arton hål på eget initiativ.

Tisdagsnian

På tisdagar har vi en niohålstävling med första start 17.30. Årets första tävling blir tisdagen den 8 maj och årets sista tävling blir tisdagen den 25 september.

Ingen föranmälan. Vill man vara med och tävla, så ska man vara på plats senast 17.15. Normal tävlingsform blir poängbogey men andra varianter kan förekomma. Tävlingsavgiften är 20 kr.

Dessa tävlingar ingår i en egen Order of Merit. Resultat baseras på de 10 bästa rundorna för året. Tre pristagare utses baserat på resultatberäkning enligt nedan.

De som inte vill tävla kan ta en sällskapsrunda, nio hål på eget initiativ.

Resultatberäkning för Order of Merit

Vinnaren i en deltävling får poäng lika med antalet deltagare i tävlingen. Andraplats får 50% av poängen för första plats och tredje plats får 50% av poängen för andra plats o.s.v. Allt omräknat till heltal.

Detta innebär att i en tävling med 20 deltagare, så får sex personer poäng (20, 10, 5, 3, 2, 1). Order of Merit räknas ut automatiskt genom att klubben matar in resultat från alla tävlingar i GIT. Dagsstatus framgår i GIT av resultatet för varje deltävling.

Pristagarna får ett presentkort. Värdet på priserna motsvarar bidragen från alla deltävlingar. Minst antal deltagare i en deltävling är åtta. Bidragen till Order of Merit ökar stegvis allt efter antal deltagare ökar. Resten går till deltävlingens vinnare enligt en fördelningslista.

Stegen

Stegen är en utslagstävling i matchspel under säsongen. Vi sätter upp anmälningslistan innan säsongen börjar. Anmälningslistan stängs den 1 juni och lottning blir klar till den 15 juni. Första matchen skall vara klar till den 1 augusti. Vinnaren får sitt namn på den fina pokalen. Matchtävlingar är kul!

Veterancupen 10-manna

Spelas mot Norrköpings GK. I år är den i Norrköping den 8 juni för herrar som är 55 år eller äldre. Första starttiden är 09.30. Anmälningslistan kommer upp inom kort i klubbhuset. Lennart Axelsson ansvarar för FiGKs deltagande.

Seriespel

Seriespelet fortsätter i år med herrlag i klasser H55, H65 och H75.
Carl-Iwar Nilsson (carl.iwar.nilson@gmail.com) är ledare för H55,
Bo Lindgren (bolin46@hotmail.se) för H65 och
Ragnar Danielsson (ragnar.danielsson@telia.com) för H75.
Är du intresserad att delta i seriespel är det bara att kontakta en av herrarna.
Vi har inget lag på damsidan i år.

Hösttouren

Mer information så snart den finns tillgänglig.

Höstresan

Höstresan går i år till Vadstena GK torsdag den 27 september och blir säsongens sista tävling. Poängen räknas in i VG Order of Merit för måndagsgolfen och torsdagsgolfen och det blir då dubbla poäng i denna tävling.