Hösttouren

Hösttouren 2018

I år är det lite nya regler för hösttouren.

• Tävlingsschema
    Rullande tävlingsschema införs, d.v.s. klubben flyttas ett steg framåt i tävlingsprogrammet efter varje år. Den klubb som har tävlingsomgång 1 har kommande år sista omgången.
    Här hittar ni tävlingsreglerna
    Här hittar ni spelschemat, kostnader per tävling osv.
  • GIT-anmälan och lottning
    GIT-anmälan införs för samtliga klubbar. Anmälan kan göras till senast 12.00 dagen före tävlingsdagen.
  • Lottning
    Ej valfri start och partner (vsop)
  • Åldersregel
    Gemensam åldersregel för damer och herrar, målgruppen för Hösttouren är de som fyllt  eller fyller 55 år under kalenderåret.
  • Tävlingsform
    Kanonstart i samtliga tävlingar
    Slaggolf i 2 klasser, A 0-19,9 och B 20,0-36,0
  • Tee
    Damer 75 och Herrar 75 ska spela efter samma regler.
    Antingen kan båda välja kortare bana eller så spelar båda från ordinarie tee.
  • Antal spelare per tävling
    Tak för antalet spelare per tävling beslutas av arrangerande förening och anges i inbjudan.
  • Prisbord
    Varje klubb beslutar om innehållet i prisbordet och som också anges i inbjudan till tävlingen.
    Östergötlands golfförbund rekommenderar dock att priset är i form av presentkort hos matvarukedja eller liknande.
  • Greenfee
    Varje klubb beslutar om greenfeepriset. Östergötlands golfförbund rekommenderar att greenfeen inte överskrider 200 SEK.
    Till greenfeen tillkommer 30 SEK som oavkortat går till finansiering av prisbordet.